Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon neagă că ar urma…

Dodon neagă că ar urma să se întâlnească cu Șor, dar confirmă că pleacă în Rusia: „Nu am nicio dorință să mă văd cu aceste persoane”

Sursa foto: Igor Dodon/ Facebook

Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, cercetat în dosarul „Kuliok”, neagă că ar urma să se întâlnească la Moscova cu fostul deputat fugar Ilan Șor, care a părăsit Israelul pe 6 noiembrie. Socialistul afirmă că urmează să plece la Kazan, Rusia, acolo unde își fac studiile doi fii de-ai săi, pentru a participa la ziua de naștere a unuia dintre cei doi. Declarațiile au fost făcute vineri, 10 noiembrie, în cadrul unei intervenții online.

Igor Dodon, președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă, spune că a procurat biletele de avion pe 10 octombrie și că n-are „nicio dorință” să se întâlnească „cu Șor sau cu Plahotniuc”.

„(…) Au fost manipulări că plec, că mă întâlnesc nu știu cu cine. În primul rând eu nu am de gând și nicio dorință să mă văd cu Șor sau cu Plahotniuc. Eu repet poziția pe care am spus-o anterior: partidul „Șor” a fost creat de Plahotniuc împotriva socialiștilor în anul 2018, pentru ca în 2019 la alegerile parlamentare socialiștii să nu obțină peste 40 de mandate. De aceea nu am nicio dorință să mă văd cu aceste persoane și o să evit orice astfel de eventuală posibilitate (…).

Eu nu am nicio restricție să plec din țară (…). Ca să nu fie interpretări, încă acum o lună, pe 10 octombrie, eu cu soția și cu mezinul am cumpărat bilete să zburăm la Kazan, unde își fac studiile doi feciori de-ai mei. Feciorul mare se află în anul doi la universitate, iar feciorul cel mijlociu se află în clasa 10-a la liceu. Săptămâna viitoare este ziua de naștere a feciorului. Da, voi merge la Kazan (…)”, a declarat Igor Dodon.

Surse ale Ziarului de Gardă din cadrul organelor de drept au afirmat, miercuri, că avionul miliardarului rus Roman Abramovici, în care se afla oligarhul fugar Ilan Șor, ar fi aterizat la Moscova. Anterior, Jurnal TV a scris despre o întâlnire a lui Ilan Șor la Istanbul, de unde ar fi zburat spre Rusia.

Sursele Ziarului de Gardă din cadrul organelor de drept, au menționat că avionul în care se afla oligarhul fugar Ilan Șor a decolat luni seara, 6 noiembrie, la ora 16:30, de pe aeroportul din Tel Aviv. Informația a fost confirmată ulterior pentru TVR Moldova de șeful Centrului Cooperare Polițienească Internațională, Viorel Țențiu.

De asemenea, sursa citată de Jurnal TV a declarat că, la Moscova, urmau să ajungă socialiștii Adrian Albu și Bogdan Țârdea, iar ulterior liderul socialist Igor Dodon.

Albu a calificat informațiile apărute în public drept „falsuri”, susținând că participă în calitate de deputat și membru al Comisiei securitate națională la o reuniune a reprezentanților țărilor din Comunitatea Statelor Independente, dedicată subiectelor de securitate. Țîrdea susține că și el participă la această conferință, scriind pe Telegram că „din păcate, nu i-am văzut acolo nici pe Șor, nici pe Abramovici”.

Fostul președinte Igor Dodon nu mai are restricții de călătorie în afara țării din luna septembrie 2023, atunci când magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins demersul procurorilor de prelungire măsurii preventive aplicate în privința lui Dodon, cercetat pentru corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei „organizații criminale”.