Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Vicepreședintele raionului Cahul a…

DOC Vicepreședintele raionului Cahul a primit o atenționare de la ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților în privința actualului vicepreședinte al raionului Cahul, Ruslan Nedov. Astfel, acesta primit o atenționare de la inspectorul de integritate al ANI. Controlul a fost inițiat în mai 2021, în baza unei sesizări, în care s-a semnalat că Nedov deține simultan și calitățile de fondator unic și administrator al unei întreprinderi individuale.

Potrivit ANI, inspectorul de integritate a înaintat demersurile necesare de pe urma cărora a obținut informațiile confirmative despre starea de incompatibilitate în care s-a aflat vicepreședintele de raion.

Potrivit datelor furnizate de ANI, întreprinderea individuală a fost creată în anul 2001. Ulterior, când Ruslan Nedov a ajuns în funcția publică, deși a avut termenul legal de 30 de zile pentru a renunța la calitățile deținute în firma sa, nu a realizat nici o acțiune în acest sens.

„Totodată, din materialele acumulate la dosar, se atestă faptul că în timpul exercitării mandatului de vicepreședinte, subiectul a administrat și activitățile firmei. Întreprinderea deținută de către acesta, înregistrează o gamă largă de activități economice și comerciale, inclusiv în domeniului transporturilor de mărfuri, comerțul cu amănuntul a mobile sau lucrări de apeduct, construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, lucrări de instalaţii tehnico-sanitare, de alimentare cu gaze, de încălzire, de aer condiţionat”, precizează responsabilii ANI.

În cadrul controlului, conform ANI, vicepreședintele de raion a fost citat să-și prezinte un punct de vedere, însă nu a răspuns demersului inspectorului de integritate.

În rezultatul noilor modificări la legislația ANI, dacă acest tip de încălcări nu au generat anumite prejudicii sau dacă subiectul se află la prima abatere, inspectorul aplică doar o atenționare.