Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Stare de urgență până…

DOC Stare de urgență până pe 15 ianuarie 2021. Cluburile și teatrele se închid, iar restaurantele vor activa până la ora 22:00

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat starea de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la 15 ianuarie 2021.

Prin decizia de vineri, 27 noiembrie, se interzice activitatea cluburilor de noapte ce se referă la activitatea discotecilor şi a ringurilor de dans, indiferent de denumirea de firmă a unităţii comerciale. Măsura vizează disco-barurile, cluburile de noapte, karaoke, night-club-urile, discotecile.

Conform noii decizii, restaurantele, barurile, cantinele și cafenelele vor activa nu mai târziu de ora 22:00.

Până la 15 ianuarie 2021, se interzice organizarea şi desfăşurarea- conferinţelor ştiinţifice, competiţiilor sportive, olimpiadelor, cu prezenţa fizică a persoanelor.

Se interzice desfăşurarea activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, caselor de cultură.

De asemena, se interzice aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje), în grupuri mai mari de 3 persoane, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă și aflarea pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracţii şi zone de agrement.

În continuare se permite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidenţă epidemiologică a evenimentului.

De asemenea, se admite organizarea şi desfăşurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, în unităţile de alimentaţie publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19 la desfăşurarea evenimentelor festive în unităţile de alimentaţie publică.

Ce alte măsuri au fost luate, vedeți în documentul de mai jos.