Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Se extinde vacanța de…

DOC Se extinde vacanța de iarnă? MEC a emis o circulară pentru direcțiile raionale și municipale de învățământ

Imagine-simbol

În contextul codului portocaliu de schimbare bruscă a vremii pe teritoriul R. Moldova, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a emis o circulară în care a recomandat direcțiilor raionale și municipale de învățământ, precum și instituțiile subordonate, să adopte „măsuri preventive pentru asigurarea siguranței și protecției elevilor și personalului din instituțiile de învățământ”.

În textul circularei ajunsă în posesia Ziarului de Gardă, autoritățile nu stipulează acțiunile pe care instituțiile de învățământ ar urma să le întreprindă, solicitând doar să fie asigurată deplasarea în siguranță a elevilor spre și de la școală.

Totuși, în cazul în care condițiile meteorologice vor deveni periculoase, reprezentanții MEC promit să revină cu alte decizii.

Sursă doc: ZdG

Conform prognozei SHS, începând cu data de 7 ianuarie pe teritoriul R. Moldova vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare. Pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat se va semnala vijelie, se așteaptă intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș.

Salvatorii îndeamnă oamenii să evite pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil despre accesibilitatea traseelor.