Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Noile tarife la energia…

DOC Noile tarife la energia electrică intră astăzi în vigoare. Hotărârile ANRE, publicate în Monitorul Oficial al R. Moldova

Sursa foto: pixabay.com

Hotărârile din 30 noiembrie ale Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L., precum și prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice de către S.A. „FEE-Nord” au fost publicate vineri, 2 decembrie, în Monitorul Oficial al R. Moldova. Astfel, astăzi intră în vigoare noile tarife pentru curent electric.

Consumatorii „Premier Energy”, adică cei din centrul și sudul R. Moldova, vor achita 5,91 lei/kWh, cu circa 1 leu și 14 bani mai mult decât tariful actual, iar consumatorii „FEE-Nord”, din nordul țării, vor achita 5,60 lei/kWh, cu aproximativ 80 de bani mai mult față de tariful actual.

Noile tarife la energia electrică au fost aprobate de ANRE în ședința din 30 noiembrie, la nici o lună după ultimele majorări.

Potrivit documentelor publicate pe pagina web a ANRE, „Premier Energy”, cel mai mare furnizor de energie electrică din R. Moldova care deservește consumatorii din centrul și sudul țării, a solicitat ANRE-ului aprobarea prețului de 6,39 lei/kWh, cu circa 1 leu și 62 de bani mai mult decât tariful actual, iar FEE-Nord a solicitat majorarea prețului de la 4,81 lei/ kWh la 5,68 lei/kWh pentru consumatorii din nordul țării.  

În prezent, consumatorii „Premier Energy” achită 4,77 lei/kWh, iar consumatorii FEE-Nord achită 4,81 lei/kWh. Acest tarif a fost aprobat de ANRE pe 2 noiembrie 2022 și a intrat în vigoare pe 4 noiembrie.

Energia electrică se scumpește, la nici o lună după ultimele majorări