Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Noi restricții, impuse de…

DOC Noi restricții, impuse de CNESP. Stațiile PECO nu au dreptul să vândă cafea și nici să presteze alte servicii de alimentare publică după ora 22:00

După ce a instituit stare de urgență până la 15 ianuarie 2021, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) impune noi restricții. Astfel, restaurantele, barurile, cantinele și cafenelele, dar și unitățile de administrație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroport își vor încheia activitatea la ora 22:00. În același timp, activitatea Ministerelor, Cancelariei de Stat și a altor instituții subordonate Guvernului se va desfășura într-un regim special.

Conform noii decizii, restaurantele, barurile, cantinele și cafenelele vor activa nu mai târziu de ora 22:00. De asemenea, între orele 22:00 – 7:00 nu vor activa nici unitățile de administrație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale, aeroport și în punctele de trecere a frontierei de stat.

Totodată, s-a decis ca Ministerele, Cancelaria de Stat și alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului își vor desfășura activitate aîn baza unui regim special, de la 7:30 până la 16:00 și pauza de masă de la 12:00 până la 12:30.

În baza deciziei anterioare, până la 15 ianuarie 2021, se interzice organizarea şi desfăşurarea- conferinţelor ştiinţifice, competiţiilor sportive, olimpiadelor, cu prezenţa fizică a persoanelor.

Se interzice desfăşurarea activităţilor, cu prezenţa spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, caselor de cultură.

De asemena, se interzice aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje), în grupuri mai mari de 3 persoane, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 ani în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă și aflarea pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracţii şi zone de agrement.

În continuare se permite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidenţă epidemiologică a evenimentului.

De asemenea, se admite organizarea şi desfăşurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, în unităţile de alimentaţie publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19 la desfăşurarea evenimentelor festive în unităţile de alimentaţie publică.