Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Moldovenii care vor merge…

DOC Moldovenii care vor merge la vot în Italia trebuie să aibă un formular de autocertificare

În ziua de 15 noiembrie, cetățenilor moldoveni le va fi permisă deplasarea la secțiile de votare inclusiv în/din zonele restricționate portocalii și roșii din Italia pe bază de autocertificare completată corespunzător.

Conform modelului de certificat, în spațiul public trebuie respectate cu strictețe Protocoalele de securitate sanitară.

„Pentru a ne proteja pe noi și pe cei cu care intrăm în contact, și pentru a evita contravențiile administrative sunt obligatorii o serie de măsuri, precum:- autoizolarea persoanelor cu temperatură sau simptome specifice; – purtarea măștii;- respectarea distanței sociale; – igienizarea mâinilor;- efectuarea termometriei. În condițiile creșterii numărului zilnic de infectați, o preocupare majoră a autorităților italiene, precum și a membrilor Birourilor de vot, o constituie asigurarea ordinii publice și a măsurilor de securitate sanitară în eventualitatea formării rândurilor de așteptare și aglomerațiilor cauzate de numărul mare de persoane”, anunță Ambasada Republicii Moldova în Italia.

În primul tur de scrutin, la cele 30 de secții de votare deschise pe teritoriul Italiei a fost un flux continuu de persoane, iar numărul celor care au votat este de peste 46 mii de cetățeni.

În vederea asigurării măsurilor obligatorii de securitate sanitară, Ambasada face apel către cetățenii moldoveni să susțină prin disciplină și responsabilizare personală desfășurarea în deplină siguranță sanitară a alegerilor președintelui Republicii Moldova, dând dovadă de conștiință civică și comportament civilizat și consolidând bunul nume a țării noastre și cetățenilor ei.