Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va avea o noua structură. Guvernul a aprobat majorarea numărului de angajați
Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 7 decembrie, noua structură a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR). Astfel, numărul de personal va crește iar instituția „va deveni mai eficientă”, potrivit ministrului Andrei Spînu.
„În domeniul Energetic, am preluat ministerul cu 7 persoane și o singură direcție. După restructurare, vom crește numărul la 17 persoane și sunt create 3 secții noi: secția gaze naturale și produse petroliere; secția energie electrică și termică; secția eficiență energetică și regenerabile”, a scris ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pe pagina sa de Facebook.
Conform notei informative a documentului, proiectul hotărârii Guvernului a fost elaborat în scopul concretizării domeniilor de politici atribuite în aria de competență a MIDR, precum și aprobarea unei noi structuri și organigrame ale acestuia, „ținând cont de obiectivele și noile provocări”.
Acest fapt implică și majorarea efectivului-limită al aparatului central al MIDR de la 100 la 124 unități de personal. „Această majorare de efectiv nu are impact asupra bugetului public național și nu presupune cheltuieli bugetare suplimentare, deoarece este realizată din contul reducerii efectivului-limită al Agenției pentru Eficiență Energetică, Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Agenției Naționale Transport Auto”, se arată în proiect.
„Din noiembrie, lucrăm la o analiză a întregului sector energetic pentru a fortifica domeniul. Avem nevoie de instituții robuste care să poată să asigure securitatea energetică a țării. În domeniul Dezvoltării Regionale am creat o direcție nouă responsabilă de domeniul de politici în sectorul apă și sanitație. Vom avea o echipă care va mișca mai repede proiectele din acest sector. Toți cetățenii noștri trebuie să aibă acces la apă de calitate. În domeniul instituțional vom consolida Direcția coordonare politici publice și integrare europeană. După obținerea statutului de țară candidat suntem obligați să ne mișcăm repede în acest proces. Domeniul Infrastructurii Drumurilor a fost separat în două direcții: dezvoltarea și întreținerea rețelei rutiere. E nevoie să avansăm mai repede în proiectele de infrastructură și să ne interconectăm rapid cu spațiul european. În domeniul Construcțiilor am creat o secție nouă dedicată politicilor din domeniul locuințelor. În domeniul Transporturilor vom crește numărul de personal. Schimbarea lanțurilor logistice este o provocare pentru sector”, a mai menționat Spînu.
subiect-10-nu-866-midr-2022 by Ziarul de Gardă on Scribd