Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Detalii despre activitatea noii…

DOC Detalii despre activitatea noii secretare a Comisiei Electorale Centrale

Sursa foto: CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) a ales, în cadrul ședinței de luni, 29 aprilie, secretarul instituției. Astfel, cu votul secret al membrilor, Dana Munteanu a fost aleasă în această funcție.

Dana Munteanu este membră a CEC din decembrie 2022. Deține un master în drept, iar din 2016 este șefa adjunctă a Direcției Management Alegeri din cadrul Comisiei. În perioada 2014 – 2016, Munteanu a activat în calitate de consultantă superioară a instituției.

Potrivit ultimei sale declarații de avere și interese personale, în 2023 a avut venituri salariale brute de 343 253 de lei de la CEC, adică peste 28 mii de lei lunar. Familia Danei Munteanu deține trei terenuri agricole, două apartamente și un autoturism de model Reanault Kadjar, ce ar valora 334 280 de lei.

Potrivit unui comunicat al CEC, funcția a devenit vacantă urmare a cererii de demisie a lui Alexandr Berlinschii.

Conform Codului electoral, alegerea organelor de conducere a Comisiei urmează să aibă loc nu mai târziu de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Parlamentului privind numirea în funcție sau vacanța mandatului de membru al CEC, în cazul dat a secretarului Comisiei.