Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Decizia integrală adoptată de…

DOC Decizia integrală adoptată de CESP Chișinău. Lista noilor măsuri de relaxare

Primăria Chișinău a publicat decizia integrală adoptată de către membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău. Potrivit deciziei CESP, începând de vineri, 28 mai, purtarea măștilor de protecție în spațiile deschise din municipiul Chișinău nu mai este obligatorie. Respectiv, în spațiile închise cum ar fi centre comerciale, magazine și în transportul public, moldovenii sunt obligați să poarte măști.

CESP Chișinău a luat decizia ca începând cu 27 mai organizarea evenimentelor – nunți, cumetrii, banchete sau orice tip de petreceri vor fi permise cu ocuparea a 50 la sută din spațiul localurilor unde vor fi organizate acestea.

Decizia integrală aprobată de CESP Chișinău:

  • Se permite desfăşurarea careului solemndedicat Ultimului Sunet din anul şcolar2020-2021 pentru elevii claselor absolvente (IV, IX, XII),cu prezenţă fizică, ladata de 31 mai 2021, în instituţiile de învăţământ primar şi secundar dinmunicipiul Chişinău, cu respectarea măsurilor de prevenire şi control al infecţieiCOVID-19.Purtarea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la careu.
  • Se permite(pentru perioada de vară) comasarea grupelor de copii în interiorulinstituţiilor de educaţie timpurie şi a transferului copiilor  în altă instituţie deeducaţie timpurie din vecinătate, în cazul suspendării activităţii instituţiei de învăţământ.
  • Se admite desfășurarea activităților cu prezentarea spectatorilor în incintainstituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură, cu respectarea prevederilor instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19 (portul corect și obligatoriu al măștilor de protecție, evitareaaglomerațiilor). 
  • Se interzice în continuare activitatea cluburilor de noapte, activitateadiscotecilorincluse în Codul CAEM 56.30 și a ringurilor de dans incluse în codul CAEM 93.29, indiferent de denumirea de firmă a unității comerciale(discobar, club de noapte, karaoke.

Tot CESP a decis ca domeniul HORECA să revină la regimul de lucru obișnuit cu respectarea măsurilor anti-COVID-19, cu excepția cluburilor de noapte și a discotecilor.

Pe 30 aprilie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) a anunțat noi măsuri în contextul situației pandemice prin COVID-19. Astfel, pe teritoriul municipiului Chișinău a rămas în vigoare gradul de alertă „Cod roşu” cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică.

Tot atunci, CESP a stabilit că pe teritoriul municipiului se instituie regimul de activitate a piețelor agroalimentare și nealimentare în intervalul orelor 06:00-18:00, cu zilele sanitare în fiecare zi de luni. Totodată, s-a stabilit că centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa până la ora 18:00.