Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cum vor fi repartizate…

DOC Cum vor fi repartizate 45 294 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, pentru administrarea în prima doză. Lista integrală a centrelor și numărul de doze pe care le vor primi

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că 45 294 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, pentru administrarea în prima doză, sunt distribuite începând de luni la Centrele de vaccinare din R. Moldova. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, la 24 mai curent.

Funcționarul a declarat marți, 25 mai, că dozele de vaccin au fost deja repartizate, iar autoritățile își propun ca acestea să fie administrate pe parcursul săptămânii curente.

Dispoziția cu lista integrală a centrelor și numărul dozelor de vaccin pe care le vor primi:

La 20 și 21 mai curent, R. Moldova a recepționat, în total, 100 620 doze de vaccin Pfizer-BioNTech, care au fost oferite gratuit prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

În R. Moldova, campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 306 610 persoane. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

În weekentul 22 – 23 mai, zeci de doritori de a se vaccina anti-Covid-19 cu serul Pfizer/BioNTech au format rânduri de așteptare la punctul de vaccinare organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu în incinta Complexului Sociocultural Universitar din Chișinău (str. Nicolae Testemițanu, 25), acolo unde au fost disponibile 1000 de doze de ser.