Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cu ce avere vine…

DOC Cu ce avere vine în funcție noul șef al Poliției de Frontieră

Ruslan Gălușcă, noul șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), declară că locuiește în chirie, conduce un automobil Skoda Superb, iar pe parcursul anului 2022 a avut venituri oficiale de circa 400 de mii de lei din activitate.

Noul șef al Poliției de Frontieră indică în declarația de avere și interese personale pentru anul 2022 un salariu de circa 400 de mii de lei din activitatea în cadrul instituției și Direcției regionale Est, o subdiviziune subordonată IGPF. Soția lui Ruslan Gălușcă, care activează în cadrul unei bănci private, a ridicat pe parcursul anului 2022 un salariu de circa 76 de mii de lei.

Gălușcă indică că locuiește în chirie într-o casă cu suprafața de 138 metri pătrați, IGPF oferindu-i în 2022 o indemnizație de chirie în valoare de circa 16 mii de lei.

Acesta mai indică că deține un automobil de model Skoda Superb fabricat în 2009 și procurat în 2018 cu 9.500 de euro.

Ruslan Gălușcă a fost desemnat vineri, 29 decembrie, de Cabinetul de miniștri în funcția de șef al Poliției de Frontieră. Funcția a devenit vacantă la începutul lunii noiembrie, atunci când șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia din funcție.