Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Ce riscă un funcționar…

DOC Ce riscă un funcționar al MAI, depistat cu avere nejustificată de peste 236 mii lei

Sursa: ZdG

Gheorghe Starșii, funcționar public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a fost stabilit de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu avere nejustificată în mărime de 236 205 de lei rezultată din diferența substanțială între averea dobândită și veniturile obținute în perioada 4 mai 2023 – 10 mai 2023.

„Persoana supusă controlului nu a prezentat punctul său de vedere, acte justificative și nu s-a folosit de dreptul de a lua cunoștință cu materialele dosarului de control. Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

Din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare, funcționarului îi vor fi încetate raporturile de muncă”, se spune într-un comunicat al ANI.

Astfel, Gheorghe Starșii riscă să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții.

Persoana vizată are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.