Autoritățile anunță licitație pentru procurarea a 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID. Oferta – 175 de lei pentru un vaccin. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească ofertanții
Autoritățile din R. Moldova anunță licitație pentru procurarea a 400 de mii de doze de vaccin anti-COVID pentru utilizarea în cadrul planului național de imunizare COVID-19. Pentru o doză de vaccin autoritățile oferă 175 de lei, suma totală pentru achiziționarea lotului fiind de 70 de milioane de lei.
În oferta autorității contractante, Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, se menționează că va fi acceptat vaccinul autorizat condiționat în R. Moldova ( la momentul deschiderii ofertelor ), sau vaccinul să fie autorizat de către Agenția Europeană a Medicamentului ( European Medicines Agency în continuare EMA, la momentul deschiderii ofertelor ) sau să fie autorizat de către Biroului Federației de control asupra calității alimentelor și medicamentelor (FDA USA) ( la momentul deschiderii ofertelor ) sau să fie inclus în lista Organizației Mondiale a Sănătății de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing) ( la momentul deschiderii ofertelor ) sau în lista vaccinurilor COVID-19 în cadrul procesului de evaluare OMS EUL / PQ ( la momentul deschiderii ofertelor ).
Oferta a fost publicată pe site-ul licitațiilor publice, iar agenții economici pot depune ofertele până la data de 31 martie, inclusiv.
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească agenții economici la depunerea ofertelor:
- În cazul în care vaccinul nu este autorizat condiționat în Republica Moldova ofertantul va prezenta dovada autorizării condiționate a vaccinului în țara de origine (Regulatory approval) (la momentul deschiderii ofertelor).
- Vaccinul trebuie să aibă un profil înalt de siguranță și eficacitate. Eficacitatea vaccinului necesită a fi mai mare de 60 %.
- Declarație din partea ofertantului prin care se garantează livrarea vaccinului cu un termen de valabilitate nu mai mic de 80% din cel inițial (la momentul livrării).
- Certificat GMP – copie în limba de stat sau rusă sau engleză cu aplicarea suplimentară a semnăturii electronice a participantului valabil la momentul deschiderii ofertei.
- La momentul deschiderii ofertelor, ofertantul va prezenta Declarație de la producătorul de vaccin, prin care se garantează livrarea vaccinului în cantitatea și termenele de livrare solicitate în documentația de atribuire.
- Rezumatul caracteristicii produsului:- complet, cu specificarea completă a vîrstei pentru care poate fi administrat. ( să fie tradus limba de stat sau rusă sau engleză ).
- Declarație din partea ofertantului prin care se garantează livrarea vaccinului cu respectarea condițiilor lanțului de frig neîntrerupt – conform instrucțiunii de la producător pe tot parcursul traseului de la producător pînă la destinatar, fapt confirmat prin dispozitive speciale de înregistrare a temperaturii.
- În termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor procedurii de achiziție publică, ofertantul desemnat câștigător va prezenta către autoritatea contractantă și Agenția Achiziții Publice: Declarația privind confirmarea identității beneficiarilor efectivi și neîncadrarea acestora în situația condamnării pentru participarea la activităţi ale unei
organizaţii sau grupări criminale, pentru corupţie, fraudă şi/sau spălare de bani, în conformitate cu modelul aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr.145 din 24 noiembrie 2020.
- La momentul livrării vaccinului ofertantul desemnat cîștigător va asigura ca fiecare lot de vaccin să fie însoțit de -certificat de eliberare a lotului emis de către autoritatea națională de control din țara de origine și Certificatul de conformitate emis de producător și protocolul testelor și investigațiilor efectuate de producător care certifică calitatea
produsului, Certificatul de origine a produsului.
- Ofertantul desemnat cîștigător va asigura ca vaccinul să fie autorizat condiționat în Republica Moldova pîna la momentul livrării.
Anunțul de participare:
Anunt de Participare_Vaccin… by Ziarul de Gardă
Moldova a recepționat vineri, 19 martie, 24,570 de doze de vaccin împotriva COVID-19, livrate prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS. Aceasta este deja a doua livrare COVAX în Republica Moldova.
Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.
Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.