Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Asociația Națională a Restaurantelor…

DOC Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement: Este inoportună menținerea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică

horeca
Sursa foto: facebook.com/entouragerestaurant/

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement consideră inoportună menținerea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică.

„Considerăm inoportună menținerea restricțiilor cu privire la programul de activitate, ora 22:00, a unităților de alimentație publică și a interzicerii evenimentelor festive cu caracter unic în totalitate, declară reprezentanții Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement.

În acest sens, asociația MĂR a înaintat o solicitare Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, prin care cere „scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică din municipiul Chișinău și permiterea desfășurării evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 persoane în unitățile publice din Chișinău”.

Totodată, asociația MĂR solicită să fie permisă activitatea „teraselor de vară din municipiul Chișinău conform schemelor de amplasare de anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare”.

Curtea Constituțională (CC) a anulat miercuri, 28 aprilie, decizia cu privire la instituirea stării de urgență pe, iar pe 29 aprilie, R. Moldova a revenit la starea de urgență în sănătate publică.