50 de angajați ai Regiei Autosalubritate acuză conducerea întreprinderii de acțiuni ilegale și cer intervenția municipalității
50 de angajați ai Întreprinderii Municipale Regia „Autosalubritate” acuză conducerea întreprinderii de acțiuni ilegale. Aceștia se plâng că sunt intimidați, dar și amenințați la locul de muncă. Astfel, angajații au semnat o petiție colectivă adresată primarului Capitalei, Ion Ceban și consilierilor CMC prin care cer intervenția acestora pentru a stopa acțiunile ilegale ale șefului interimar.
Angajații instituției susțin că sunt intimidați și umiliți la locul de muncă încă de la începutul anului 2018, atunci când Eugen Axentiev activa în calitate de administrator la întreprindere, însă odată cu venirea în funcție a noului administrator interimar, Dumitru Vulpe, intimidările nu s-au oprit.
„Eram convinși că „banda neagră” din istoria întreprinderii și respectiv din soarta noastră s-a sfârșit, dar după cum demonstrează istoria, acestea au fost doar „floricelele”, iar „coacăzele s-au copt acum”. Cu numirea ca administrator interimar a lui Dumitru Vulpe, la întreprindere, contrar Hotărârii Parlamentului cu privire la declararea stării de urgență, care expres indică: interzicerea demisiei lucrătorilor, cu excepția cazurilor prevăzute de actele normative, pentru acaestă perioadă”, se arată în petiție.
Semnatarii petiției susțin că, deși îndeplinesc același volum de lucru, angajații din aceleași secții de producere sau deservire tehnică primesc salarii diferite, iar componentele formării salariilor lună de lună sunt altele.
„Fiind conștienți de importanța lucrului pe care îl facem, nu ne-am permis nici în aceste timpuri grele de pandemie de COVID-19 să profităm de concedii tehnice și diverse autoizolări ca majoritatea. De ce acordarea primei lunare șoferilor și hamalilor, care ani la rând evacuează de pe aceleași adrese, aceeași cantitate de mizerie numită deșeuri municipale, reprezintă o taină militară?”, se arată în petiție.
Totodată, angajații susțin că directorul interimar al întreprinderii, Dumitru Vulpe, nu ar avea calitățile elementare de conducător al acestei instituții.
„Din momentul în care a început să-și exercite activitatea, Dumitru Vulpe ne-a șocat. El nu are calitățile elementare de conducător: stăpânire de sine, sociabilitate, sinceritate, capacitate de comunicare, nemaivorbind de abilități diplomatice în relațiile cu subalternii (…) Domnul Vulpe distribuie și promovează în rândul angajaților – neîncredere și suspiciuni la nivel de șef-șef, șef-subaltern, colegi și tot așa”, se mai arată în petiție.
Ziarul de Gardă a încercat să obțină o reacție de la Dumitru Vulpe, însă de la anticamera instituției ni s-a spus că nu se află la întreprindere, iar persoana cu care am vorbit nu ne-a putut oferi numărul lui de telefon.
Primarul Ion Ceban nu a reacționat deocamdată la solicitările angajaților.