Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Digul de protecție în satul…

Digul de protecție în satul Răscăieți va fi reabilitat și extins

Sursa: Ministerul Mediului

Ministerul Mediului anunță vineri, 6 septembrie, demararea lucrărilor de reparație și reabilitare a digului de protecție paralel albiei râului Nistru, în satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Proiectul acoperă o porțiune de 1,8 km, urmând să fie extins în perioada anilor 2024-2026 pentru reabilitarea altor 18 km care vor cuprinde perimetrul localităților Crocmaz, Tudora și Răscăieți, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Mediului.

În perioada anilor 2021-2023, Guvernul Republicii Moldova a finalizat reabilitarea și fortificarea a 20 de km de diguri pe segmentul localităților Palanca, Olănești și Purcari, „contribuind astfel la protecția locuitorilor din aceste zone împotriva riscurilor de inundații”.

„Prin consolidarea acestor diguri, ne asigurăm că locuitorii de pe malul Nistrului vor putea trăi și munci în siguranță, fără teama de viitoare dezastre naturale. Este un pas important spre o infrastructură mai rezilientă și un mediu protejat pentru toți cetățenii din această zonă,” a declarat Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

Ministerul Mediului susține că aceste măsuri reflectă angajamentul de a proteja și sprijini comunitățile din zonele vulnerabile, asigurându-se că infrastructura de apărare împotriva dezastrelor este „modernizată și eficientă”.