Principală  —  IMPORTANTE   —   Deținătorii de terenuri agricole nu…

Deținătorii de terenuri agricole nu vor mai fi impuși să plătească primele de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă

Deținătorii de terenuri agricole nu vor mai fi impuși să plătească primele de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă. Decizia a fost luată de Comisia protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că decizia de a elimina categoria proprietarilor de terenuri cu destinație agricolă din categoriile de plătitori ai primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă, care se asigură în mod individual, a fost luată de comun acord cu Casa Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

„Majoritatea din proprietari au primit sau au moștenit aceste terenuri ca rezultat al renumitului program național “Pământ”, proporția unei cote funciare atingând undeva 2,5 ha în mediu. Astfel, toți proprietarii de terenuri, în special cetățenii noștri care nu mai locuiesc în R. Moldova, nu vor mai fi notificați cu referire la plata contribuției sau anunțul despre penalități”, susține ministra Nemerenco.

Modificarea legislației va fi efectuată în cel mai apropiat timp, spun autoritățile.