Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Deținătoarea medaliei de argint la…

Deținătoarea medaliei de argint la Campionatul European de Lupte Feminine, Irina Rîngaci, a revenit acasă

Sportiva Irina Rîngaci, deținătoarea medaliei de argint la Campionatul European de Lupte Feminine, a revenit în Republica Moldova, împreună cu colegele de echipă și antrenorul Andrei Chiperi, informează Ministerul Educației și Cercetării.

„Succesele din cadrul competițiilor internaționale au o mare importanță pentru imaginea țării noastre. Sunt rezultate frumoase cu care luptătoarele noastre, împreună cu antrenorii lor, s-au întors acasă. Pe această cale, vreau să mulțumesc tuturor pentru munca și determinarea de care dau dovadă. Felicitări și mult succes sportivilor, dar și antrenorilor în viitoarele provocări”, a declarat Sergiu Gurin, secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării, care i-a întâmpinat pe sportivi la Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova, în finala de la Zagreb, Irina Rîngaci a fost învinsă de Mimi Hristova din Bulgaria, campioana europeana de acum 3 ani.

La aceeași competiție Iulia Leorda, Maestra Emerită a Sportului, s-a clasat pe locul V. Ea a fost la un pas de a lua medalia de bronz in duelul cu Maria Prevolaraki din Grecia.

Campionatul European, ediția 2023, rezervat seniorilor, s-a desfășurat în perioada 19-21 aprilie 2023 în orașul Zagreb, Croația.

Joi, 20 aprilie, Anastasia Nichita a obținut medalia de aur în categoria de până la 59 de kilograme în cadrul Campionatului European 2023, rezervat seniorilor.