Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De ziua lui, Serghei Tarnovschi…

De ziua lui, Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Europene de la Cracovia

Canoistul Serghei Tarnovschi, în vârstă de 26 de ani, a cucerit medalia de bronz la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska pe distanța 500 de metri.

El a înregistrat rezultatul 1:46.460, fiind întrecut de cehul Martin Fuksa (1:45.462) și românul Cătălin Chirilă (1:46.460), informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

Competiția a avut loc sâmbătă, 24 iunie, în ziua în care Serghei Tranovschi a împlinit 26 de ani, mai notează sursa citată.

La Jocurile Europene, în Cracovia-Malopolska, a fost arborat drapelul țării noastre și a răsunat Imnul de Stat al Republicii Moldova. Serghei Tarnovschi, Maestru Emerit al Sportului, a obținut medalia de bronz în proba de canoe sprint pe distanța de 500 de metri. Felicitări, Serghei! Felicitări antrenorilor și tuturor celor ce au contribuit la acest rezultat. Este prima medalie obținută de sportivii noștri la aceste competiții”, i-a transmis un mesaj de felicitare Maia Sandu, președinta R. Moldova.

De asemenea, la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska, tandemul Mihai Chihaia – Maria Olărașu s-a clasat pe locul 5 în proba mixt 200 metri. Ei au înregistrat rezultatul 40.773. Medaliile de aur au fost adjudecate de reprezentanții Spaniei.

Tandemul Mihai Chihaia – Maria Olărașu. Sursa foto: olimpic.md

Maria Olărașu a concurat și în finala la 500 metri individual. Ea s-a clasat pe locul 4 cu rezultatul 2:08.700, fiind întrecută de ucraineanca Liudmyla Luzan (2:02.920), spaniola Maria Corbera (2:03.990) și maghiara Agnes Kiss (2:04.576).