Principală  —  IMPORTANTE   —   Data limită până când cetățenii…

Data limită până când cetățenii R. Moldova aflați în Federația Rusă își pot perfecta permisele de ședere expirate. Putin a semnat un decret în acest sens

Ambasada R. Moldova în Federația Rusă anunță că cetățenii R. Moldova aflați pe teritoriul Federației Ruse își pot perfecta permisele de ședere expirate până la data de 15 iunie 2021.

Potrivit misiunii diplomatice, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret în acest sens.

„În atenția cetățenilor R. Moldova aflați pe teritoriul Federației Ruse. Secția consulară a Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință despre faptul că în conformitate cu prevederile Decretului președintelui Federației Ruse nr. 791 din 15 decembrie 2020, cetățenii străini, posesori ai actelor de ședere temporară sau permanentă pe teritoriul Federației Ruse, care au expirat în timpul perioadei de pandemie COVID-19 (16.03.20 – curent), urmează să-și perfecteze acte noi de ședere în Rusia, în locul celor cu valabilitatea expirată, până la data de 15 iunie 2021″, se arată într-o notă informativă a misiunii diplomatice.

În acest context, Secția consulară recomandă cetățenilor R. Moldova să se conformeze prevederilor Decretului menționat, în scopul evitării sancțiunilor la care vor fi supuși, în cazul depistării lor cu acte expirate.