Principală  —  IMPORTANTE   —   CSE suspendă procedura de acordare…

CSE suspendă procedura de acordare a premiilor unice de sărbători, pe perioada stării de urgență, pentru funcționarii din structurile de stat

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis joi, 15 aprilie, suspendarea procedurii de acordare a premiilor unice, pe perioada stării de urgență instituită în R. Moldova, pentru funcționarii din structurile de stat.

Mai exact, cel puțin până la 31 aprilie, funcționarii publici din structurile stat nu vor mai primi niciun fel de premiu unic.

Am decis suspendarea pe perioada stării de urgență a dreptului la acordarea premiilor unice. Este inclusiv o măsură de ordin economic, pentru a economisi banul public în perioada stării de urgență. Prin urmare, cel puțin funcționarii publici din structurile de stat ale R. Moldova, pe perioada stării de urgență, nu vor beneficia pe premii unice”. (…) Funcționarii publici nu vor putea primi premii unice, cu prilejul sărbătorilor profesionale și al zilelor de sărbătoare nelucrătoare., a menționat premierul interimar.

De la 1 aprilie, în R. Moldova este instituită stare de urgență. O decizie în acest sens, la solicitarea „unui grup de deputați” a fost aprobată miercuri, 31 martie, în Parlamentul de la Chișinău de către 52 de deputați PSRM, „Șor” și cei din Pentru Moldova.

La 2 aprilie, prim-ministrul interimar al R. Moldova, Aureliu Ciocoi, a anunțat primele restricțiile impuse în perioada stării de urgență, 1 aprilie – 30 mai. Astfel, de sâmbătă, 3 aprilie, în municipiile Chișinău și Bălți a fost instuit un regim special de circulație a persoanelor. Prin adoptarea Dispoziției nr. 1 a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 3 aprilie cetățenilor le este interzisă circulația în afara domiciliului în intervalul orar 23:00 – 5:00, cu unele excepții. Nerespectarea restricțiilor se sancționează conform codului contravențional.

Acum un an, pe 17 martie 2020, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pe o perioadă de 60 de zile.

Citește și: