Principală  —  Ştiri  —  Social   —   COVID-19: MAI îndeamnă oamenii să…

COVID-19: MAI îndeamnă oamenii să sune la 112 și să raporteze încălcările: „Să facem front comun”

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Sergiu Golovaci, a îndemnat cetățenii să ajute poliția și să sune la 112 atunci când văd că sunt încălcate măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în R. Moldova.

Potrivit acestuia, în perioada stării de urgență erau înregistrate peste 70 de astfel de apeluri zilnic, iar acum – cel mult 20.

„Haideți să facem un front comun pentru a scăpa de pandemie”, a făcut apel Golovaci, menționând că, în total, au fost înregistrate 2552 de contravenții administrative, circa 30 pe zi.

Secretarul de stat a amintit că toate măsurile rămân în vigoare și oamenii ar trebui să țină cont, să renunțe la picnicuri cu mai multe familii sau alte acțiuni interzise.

„Cele mai problematice locuri, care, posibil, se vor dovedi că au și fost focare de infecție, sunt locurile publice. Fiți precauți și vigilenți, acele informații false că nu există COVID-19 nu sunt dovedite”, a mai spus reprezentantul MAI, îndemnând cetățenii care au peste 63 de ani să nu iasă din casă dacă nu au o necesitate stringentă, iar pe pasageri să poarte măști de protecție în transportul public.

Autoritățile au anunțat joi, 11 iunie, că în ultimele 24 de ore au fost realizate 1802 teste și au fost înregistrate 406 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în R. Moldova. Este cel mai mare număr de până acum, bilanțul ajungând la 10.727.