Principală  —  IMPORTANTE   —   Consiliul Audiovizualului a primit o…

Consiliul Audiovizualului a primit o donație din partea UE în valoare de 125 mii de euro

Sursa foto: Consiliul Audiovizualului

Uniunea Europeană a donat Consiliului Audiovizualului (CA) 45 de calculatoare, 46 de dispozitive de surse neîntreruptibile de energie (UPS-uri), 16 laptopuri, 8 monitoare, două servere, precum și 55 de licențe pentru diferite tipuri de soft. Valoarea totală a echipamentului donat este 125 mii de euro, anunță CA.

Ambasadorul Jānis Mažeiks a declarat că Uniunea Europeană urmărește, prin contribuția sa, să modernizeze dotarea tehnică a CA-ului și „să sporească capacitățile personalului responsabil de controlul conținuturilor media audiovizuale”.

„În vederea asigurării unei reglementări corecte, CA va supraveghea reflectarea imparțială și echilibrată a informației, inclusiv corectitudinea redării situației din regiune, prezența programelor audiovizuale locale, spațiul egal pentru concurenții electorali, asigurarea egalității de gen în cadrul programelor audiovizuale. Toate acestea, monitorizate într-o manieră mai amplă grație dotării cu echipamentele donate de Uniunea Europeană, prin intermediul Internews”, menționează reprezentanții CA într-un comunicat.

Președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a spus că donația din partea Uniunii Europene „va spori randamentul autorității de reglementare, monitorizarea conținuturilor audiovizuale, fiind unul din cele 7 obiective pe care și le-au stabilit membrii CA pentru anul 2023”.

Actuala componență a Consiliului Audiovizualului și-a început mandatul pe 16 decembrie 2021, pentru o perioadă de 6 ani.