Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Codul galben privind pericolul de…

Codul galben privind pericolul de incediu rămâne valabil pentru încă o săptămână

Imagine simbol

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit pentru următoarea săptămână codul galben privind pericolul de incendiu pe întreg teritoriul R. Moldova.

Astfel, în perioada 16-22 iulie, din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei precipitaților, pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

„Vă îndeamnăm să respectați cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată copiilor, pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații excepționale”, transmite SHS.

Până miercuri, 17 iulie, este valabil cod roșu de caniculă pentru centrul și sudul țării, unde temperatura maximă a aerului va crește până la +39 – +40°C.

În unele raioane din nordul țări este valabil cod portocaliul, unde temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +36 și +38°C.