Principală  —  IMPORTANTE   —   CNAS a dat startul finanțării…

CNAS a dat startul finanțării prestațiilor sociale pentru septembrie. De astăzi, unii beneficiari de pensii pot să se adreseze la orice oficiu poștal pentru a ridica banii

Foto: CNAS

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță despre executarea finanţării primei tranşe a pensiilor şi alocaţiilor sociale în valoare de 150 de milioane lei pentru luna septembrie.

Astfel, persoanele care beneficiază de pensii și alocații sociale prin intermediul Î.S. „Poșta Moldovei”, având data de plată 01-04 septembrie, de astăzi, 1 septembrie, pot să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară pentru a ridica banii.

„Banii vor fi disponibili după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Atenţionăm că pe 4 septembrie urmează a fi finanțate pensiile şi alocaţiile sociale achitate prin intermediul instituţiilor bancare. Pentru a fi la curent cu executarea finanțării prestațiilor sociale vă sugerăm să urmăriți noutățile pe pagina web-oficială www.cnas.gov.md, dar și postările noastre pe FacebookInstagram și Telegram”, se spune într-un comunicat al CNAS.

De la 1 aprilie 2023, pensiile și unele prestații sociale de stat au fost indexate cu 15%. Cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă constituie 2 620,62 de lei, cu aproximativ 342 de lei mai mult decât în anul 2022.

Tot din 1 aprilie, cu 15% a fost majorat venitul lunar minim garantat, utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor social și la ajutor pentru perioada rece a anului.