Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UPDATE/ Unitățile de transport care…

UPDATE Unitățile de transport care urmau să ajungă la protestul Partidului „Șor” din centrul capitalei au blocat traseul la intrarea în Chișinău. Precizările Poliției

Captură de ecran la intrarea în Chișinău dinspre Stăuceni

UPDATE: Unitățile de transport care urmau să ajungă la protestul Partidului „Șor” din centrul capitalei au blocat traseul la intrarea în Chișinău. Totodată, poliția vine cu precizări referitor la circulația transportului în perioada 28 februarie – 02 martie, în legătură cu vizita întreprinsă la Chișinău de către o delegație oficială din străinătate.

Poliția precizează că „nu îngrădește sub nici o formă libera deplasare a cetățenilor spre capitală, dar că asigură neadmiterea blocării traseelor, ceea ce ar putea perturba alte măsuri stabilite în Chișinău”. Potrivit autorităților „măsurile au fost anunțate marți, 28 februarie, la prima oră și s-a solicitat conformare la precizările făcute în Dispoziția Primăriei Chișinău”.

În același context, poliția a anunțat că a luat măsuri legate de siguranța în trafic, în contextul în care anterior au fost înregistrate cazuri de accidente și explozii a unităților de transport. Mai multor unități de transport public, care se deplasau spre Chișinău din Cimișlia, le-a fost inițiată „procedura de documentare și neadmitere a deplasării mai departe, pe motiv că acestea sunt reutilate și nu corespund normelor tehnice. Tuturor mijloacelor de transport care corespund cerințelor tehnice le-a fost permisă deplasarea”.

Potrivit autorităților, pasagerii altor unități de transport din Cimișlia au refuzat să-și continue drumul spre Chișinău, „condiționând Poliția de a nu da curs procedurii de documentare a neregulilor depistate și permiterea de a se deplasa toți împreună”.

„Persoane care intenționează să ajungă în centrul capitalei, în acest moment blochează traseul la intrarea în municipiul Chișinău dinspre Stăuceni. Solicităm conformare la acțiunile întreprinse de Poliție, or blocarea traseului creează un deranj pentru ceilalți participanți la trafic”, anunță Poliția.



Știrea inițială

Circulația transportului în centrul capitalei și pe străzile adiacente va fi limitată în perioada 28 februarie, ora 8.00 – 2 martie, ora 18.00, în legătură cu vizita unei delegații oficiale, informează Inspectoratul General al Poliției (IGP).

În această perioadă, este interzis accesul vehiculelor și a persoanelor pentru desfășurarea întrunirilor și a manifestărilor în masă.

„Reprezentanții forțelor de ordine se vor afla la datorie în scopul asigurării ordinii publice și securității circulației rutiere. În acest sens, Poliția solicită tuturor cetăţenilor să adopte un comportament civilizat, să se subordoneze necondiționat cerințelor legale ale forțelor de ordine, inclusiv să evite conflictele de orice natură.

Informăm conducatorii auto, dar și pietonii că, în contextul protocoalelor oficiale, traficul pe o mare parte din arterele principale ale Chişinăului ar putea fi îngreunat. În acest sens solicităm şoferilor să nu parcheze automobilele pe principalele artere ale oraşului pe întreaga durată a vizitei oficiale”, informează autoritățile.

Partidul Șor a anunțat organizarea unui protest împotriva Guvernului pentru ziua de marți, 28 februarie.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris despre protestul din 19 februarie 2023, când Partidul Șor a mobilizat câteva mii de oameni la un protest contra Guvernului. Deși motivul anunțat oficial al protestului era de a solicita Guvernului achitarea integrală a facturilor, participanții abordați de ZdG au avut un amalgam de solicitări, atât de ordin social-economic, cât și politice și chiar geopolitice.