Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cine sunt cei 11 interpreți…

Cine sunt cei 11 interpreți care vor concura în Finala Națională pentru a reprezenta Republica Moldova la Eurovision Song Contest 2024

Sursa: FB/Eurovision Sweden

Din 30 de piese audiate în cadrul Selecției Naționale Eurovision 2024, juriul a selectat 11 interpreți care vor participa în Finala Națională din 17 februarie.  Selecția Națională a avut loc la postul public de televiziune Moldova 1, sâmbătă, 13 ianuarie. 

Astfel, Natalia Barbu cu piesa „In the middle”, Valeria Pasha cu „Anti-Princess”, Iulia Teleucă „Runaway”, Cătălina Solomac: „Fever”, O L „No Time No Space”, Viola Julea „Light Up!”, Regina Alexandrina „Contrasens”, Victor Gulik „Fever”,  Nicoleta Sava  „Bravo”,  Sasha Letty  „DNA”  și Y-Limit  „REVOLUTION” – sunt interpreții și piesele care vor concura pentru a reprezenta R. Moldova în cadrul Eurovision Song Contest 2024 (ESC) la Malmö, Suedia.

În concurs s-au înscris inițial 51 de dosare, în etapa audițiilor live au fost admise 32 de piese și în cadrul Selecției Naționale Eurovision 2024 au fost audiate 30 de piese, după ce doi concurenți s-au retras. 

„Finala Națională se va desfășura pe 17 februarie. Punctajul va fi acordat în proporție de 100% de către juriu. Componența echipei de jurizare va fi făcută publică doar în ziua etapei respective. Juriul va fi format dintr-un număr impar de membri (minim 3, maximum 5) și va fi diferit de cel din etapa anterioară. Conform Regulamentului, criteriile de apreciere ale pieselor sunt: linia melodică, originalitatea piesei și interpretarea”, potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială a concursului. 

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, datorită victoriei din anul 2023 a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei din 11 mai.

R. Moldova a fost reprezentată în anul 2023 de interpretul Pasha Parfeni, care în marea finală s-a clasat pe locul 18, cu piesa „Soarele și Luna”. În anul 2017, R. Moldova a înregistrat cel mai bun rezultat la Eurovision când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa „Hey Mamma”.