Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cinci subdiviziuni de frontieră dețin…

Cinci subdiviziuni de frontieră dețin panouri fotovoltaice

Imagine simbol
Sursa: ZdG

Sectoarele Poliției de Frontieră din Tudora, Volintiri, Valea Mare, Stoianovca, Brînza – dețin panouri fotovoltaice funcționale, anunță Poliția de Frontieră luni, 30 ianuarie.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră eficientizarea energetică este unul dintre obiectivele dezvoltării domeniului energiei regenerabile în subdiviziunile de frontieră teritoriale. 

Sistemele fotovoltaice de tip ON-GRID din cele cinci Sectoare ale Poliției de Frontieră – Tudora, Volintiri, Valea Mare, Stoianovca, Brînza au fost proiectate și instalate anul trecut, iar puterea totală ale acestora constituie 144 KW.

Conform calculelor efectuate în proiectul de execuție, puterea panourilor fotovoltaice va acoperi consumul integral de energie electrică în fiecare sector unde au fost instalate. Perioada cu cel mai ridicat randament de producere a energiei electrice sunt lunile de vară. 

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, valoarea totală a celor cinci sisteme de energie regenerabilă a fost de 3,8 milioane de lei, surse financiare alocate din bugetul de stat.

În următorii doi ani este planificată instalarea panourilor fotovoltaice în alte 11 Sectoare ale Poliției de Frontieră.