Principală  —  IMPORTANTE   —   Cetățenii, obligați să prezinte un…

Cetățenii, obligați să prezinte un rezultat negativ la testul COVID-19 la intrarea în R. Moldova, pot traversa frontiera și în baza unui act confirmativ de administrare a vaccinului împotriva virusului

Foto: Poliția de Frontieră

Cetățenii care intenționează să intre în R. Moldova sunt obligați, pe perioada stării de urgență, să prezinte la frontiera de stat pe sensul de intrare în țară un rezultatului negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării în transport.

În lipsa unui unui rezultat negativ, cetățenii pot prezenta un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19. O astfel de decizie a fost luată de către Comisia Situații Excepționale (CSE), prin Dispoziția nr. 1 din 1 aprilie.

„Se instituie obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova a rezultatului negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul Republicii Moldova (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii, rezultatele testelor obligatoriu vor deţine codurile QR Quick Response Code) sau prezentarea unui act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, inclusiv celei de a 2-a doză. Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din limbile română, engleză, franceză sau rusă”, se menționează în Dispoziție.

În context, operatorii de transport, autorizaţi de a efectua curse de călători spre R. Moldova, nu vor admite îmbarcarea persoanelor, în unitățile de transport, care nu dețin unul dintre aceste documente.

  • „Operatorii de transport, autorizaţi de a efectua curse de călători spre Republica Moldova, nu vor admite îmbarcarea persoanelor care nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării sau act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19, inclusiv celei de a 2-a doză”, se mai menționează în decizia CSE.

Persoanele care traversează frontiera de stat vor fi supuse screening-ului ( efectuarea termometriei tuturor persoanelor care intră în țară ).

DOC/ A fost publicată dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale privind regimul stării de urgenţă