Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC se întrunește într-o nouă…

CEC se întrunește într-o nouă ședință extraordinară, în legătură cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) se întrunesc joi, 3 iunie, într-o nouă ședință extraordinară pentru a examina câteva subiecte cu privire la organizarea scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie 2021.

Pe agendă sunt programate trei subiecte, toate cu referire la desfășurarea campaniei electorale pentru lupta către parlamentare.

În cadrul ședinței, membrii CEC urmează să examineze demersu de înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic „Democrația Acasă”, a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanțe (trezorierul), dar și alte două subiecte cu privire la modificarea unor aspecte din hotărârile anterioare ale CEC.

Până în prezent, CEC a înregistrat 10 concurenți electorali, iar alte 7 dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

La 11 iulie 2021, în R. Moldova vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.