Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cazul antrenorului de tenis din…

Cazul antrenorului de tenis din Chișinău acuzat că ar fi hărțuit sexual o elevă minoră, în atenția Ministerului Educației

Sursa: Şcoala Sportivă Specializată de Tenis Chişinău Tennis School Chişinău/Facebook

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că examinează „cazul suspect de hărțuire sexuală” de la Școala sportivă specializată de tenis.

„O comisie formată de minister a examinat cazul la fața locului, în instituția sportivă. Potrivit informațiilor preliminare, antrenorul vizat a fost substituit de la ore în grupa unde învață autoarea denunțului și a fost dispusă o anchetă de serviciu”, transmite MEC într-un comunicat.

În prezent, potrivit Ministerului, contractul individual de muncă al antrenorului învinuit de hărțuire a fost suspendat integral.

„Menționăm despre examinarea cazului de către organele de poliție, mizăm pe o examinare obiectivă a cazului grav sesizat și comunicăm deschiderea în acordarea suportului necesar organelor de anchetă”, au mai comunicat reprezentanții MEC.

Federația Națională de Tenis din Moldova (FNTM) s-a declarat „consternată” de presupusul caz de hărțuire sexuală a unei minore, care ar fi fost comis de antrenorul de tenis al acesteia, după ce a fost făcut public.

Totodată, FNTM și-a manifestat „profunda indignare față de această situație, dar și față de atitudinea directorului Școlii Sportive Specializate Republicane de Tenis din Chișinău, care a admis un astfel de caz reprobabil și nu a întreprins nimic pentru a-l înlătura pe antrenor de la orice activitate sportivă cu minorii, până la finalizarea anchetei”.

În replică, pe rețelele de socializare, colectivul Școlii de tenis a declarat că „este consternat de concluziile pripite și acuzațiile nefondate făcute de FNTM”.

„Persoana învinuită este membru cu drepturi depline în Consiliul de antrenori al FNTM, fiind ales căpitanul Echipei Naționale de fete U14, delegat de Federație la competiții sportive peste hotare. Nu se cunoaște de ce FNTM a admis un asemenea caz și nu a făcut un anunț de suspendare a antrenorului.

(…) Legea R. Moldova scrie clar când o persoană poate fi suspendată de la locul de muncă, iar asemenea circumstanțe nu sunt prezente. În loc să așteptăm ancheta obiectivă a organelor abilitate, FNTM se ocupa cu dezbinarea, răspândind bârfe în spațiul public. „Păzește-mă de prieteni, că de dușmani mă păzesc eu””, se arată în postarea Școlii.