Principală  —  IMPORTANTE   —   Câte cazuri de rujeolă au…

Câte cazuri de rujeolă au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute la un centru de refugiați din Chișinău

Sursa foto: libertatea.ro

Încă două cazuri de rujeolă au fost confirmate săptămâna trecută la Centrul de plasament pentru refugiați din capitală. Cazurile au fost identificate la copii, potrivit șefului adjunct al Direcției generale de asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Vladimir Bolocan.

Potrivit autorităților municipale, alte focare de rujeolă nu au fost înregistrate.

„(…) Este vorba despre doi copii. Unul în vârstă de 9 ani și altul în vârstă de 10 ani (…). În rest, situația este sub control. Alte focare nu au apărut, ceea ce înseamnă că populația din Chișinău se vaccinează și îndemn oamenii pe această cale să continue să se vaccineze (…)”, a menționat Vladimir Bolocan în ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău.

Până în prezent au fost înregistrate 21 de cazuri de rujeolă.

Conform Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), tratament specific pentru rujeolă nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în ultimele luni, se înregistrează o creștere semnificativă a cazurilor de rujeolă în regiunea europeană, îndeosebi în țările vecine. În România a fost declarată epidemie de rujeolă în decembrie 2023.