Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cât te-ar costa să-ți întâmpini…

Cât te-ar costa să-ți întâmpini oaspeții cu pâine și sare la Aeroport?

Imagine simbol. Sursa: Chisinau International Airport/Facebook

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) anunță că oferă serviciul de întâmpinare cu „pâine și sare”, care „oferă oaspeților posibilitatea de a descoperi farmecul tradițiilor moldovenești chiar de la bordul aeronavei”. Preţul serviciului este de 1 200 de lei.

Conform unui comunicat de presă, angajații Aeroportului, îmbrăcați în costum tradițional moldovenesc, vor întâmpina oaspeții și le vor ura „Bun venit în Moldova!”.

„Cu siguranță acest gest atât de simbolic pentru țara noastră îi va lăsa plăcut surprinși”, notează AIC.

Serviciul de întâmpinare a oaspeţilor cu „pâine și sare” trebuie să fie solicitat cu cel puţin 48 de ore înaintea zborului.

Contactată de ZdG, purtătoarea de cuvânt a AIC Natalia Cojocaru a menționat că serviciul a fost prestat și anterior, înainte de întoarcerea aerogării în gestiunea statului.

După nouă ani și jumătate de la cedarea Aeroportului Internațional Chișinău către compania „Avia Invest”, afiliată deputatului fugar Ilan Șor, obiectul strategic a revenit din nou în gestiunea statului în aprilie 2023. Președinta Maia Sandu a declarat că în urma schemei de concesionare a aeroportului, statul ar fi pierdut venituri estimate la 1,6 miliarde de lei.

Procesul de recuperare a aeroportului a început încă în 2019, iar decizia ca bunul să revină la stat a fost luată de patru judecători, după ce, în prealabil, la subiect s-a expus și Tribunalul arbitral al Institutului de Arbitraj al Camerei de Comerț din Stockholm (Suedia). Curtea Supremă de Justiție, acolo unde Avia Invest s-a adresat pentru dreptate, va avea însă ultimul cuvânt.