Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate…

Beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă nu au ridicat mijloace băneşti în suma de circa de 21 milioane de lei

Imagine-simbol

Reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări Sociale au emis o nptă prin care anunţă că la sfârșitul lunii martie curent, beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă nu au ridicat de la prestatorii de servicii de plată mijloace băneşti în suma de circa de 21 milioane de lei. În context, CNAS menționează că instituţia a finanţat  pe parcursul lunii indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă în două tranşe în valoare totală de aproape 75 milioane de lei.

Responsabilii de la CNAS anunță beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, că statutul certificatului medical poate fi verificat online. Serviciul respectiv urmează să fie accesat prin intermediul paginii de internet oficială a CNAS www.cnas.md de la butonul “Statutul certificatului de concediu medical” prin introducerea în câmpul respectiv a seriei şi numărului certificatului.

Astfel, beneficarii pot afla la ce etapă este examinarea certificatului, dacă datele din certificatul medical sunt recepţionate şi sunt în proces de examinare, dacă decizia de stabilire a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este aprobată sau dacă indemnizaţia este transferată spre plată beneficiarului.

Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu rugămintea către beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă să ridice pe parcursul lunii viitoare  sumele cuvenite pentru această prestaţie de la oficiile poştale sau instituţiile bancare”, se menționează în nota CNAS.