Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Bărbatul care a împușcat mortal…

Bărbatul care a împușcat mortal două persoane la Aeroport nu este parte din structuri militare sau paramilitare din alte state, conform șefului IGP. Cernăuțeanu a infirmat zvonurile despre alți cetățeni străni care ar fi fugit din Aeroport

Captură de ecran/privesc.eu

Toate persoanele cărora le-a fost refuzată intrarea în R. Moldova și se aflau în Aeroportul Internațional Chișinău atunci când a avut loc incidentul care a luat viața a două persoane sunt sub supravegherea autorităților, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în contextul informațiilor din spațiul public cum că alte două persoane ar fi ajuns la Chișinău împreună cu atacatorul, dar ar fi fugit din Aeroport.

„Nici o persoană nu a fugit din zona Aeroportului. Toate persoanele care au fost declarate inadmisibile pe teritoriul R. Moldova, nu este nici o confirmate că erau împreună cu această. Toate persoanele sunt identificate și localizate, deci sunt în custodia organelor de drept, nu poate fi vorba de alte persoane care s-au eschivat sau au fugit”, a spus presei șeful IGP.

Întrebat dacă cetățeanul Tadjikistanului avea și cetățenia Federației Ruse, șeful IGP a spus că acesta a încercat să intre în țară cu cetățenia Tadjikistanului.

„Alte cetățenii pe care le-ar fi deținut acesta sunt în proces de verificare. Organul de urmărire penală cu siguranță la elucidarea tuturor circumstanțelor pe acest compartiment vor veni cu informații suplimentare”, a adăugat oficialul.

Cernăuțeanu a mai subliniat că nu există informații privind legăturile bărbatului cu structuri militare sau paramilitare din afara R. Moldova. „Persoana nici măcar nu era în vizorul vreo unei instituții a legii din afară”, a mai adăugat șeful IGP.

„Vreau să vă asigur că noi am fortificat anumite activități, aspectul de ordine și securitate publică (…). În prezent, nu există un pericol pentru societatea din R. Moldova și nu este motiv de panică. A fost o situație generată de alte circumstanțe care a derulat la ceeea ce s-a întâmplat. Aș ruga ca orice informație, care apare în spațiul public să fie verificată. Am constat cu regret că o serie de informații este furnizată publicului neveridică și lăsat loc de interpretare care nu este util pentru societatea noastră”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Cetățeanul care a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră, este un cetățean din Tadjikistan de 43 de ani, căruia i-a fost interzisă intrarea în R. Moldova „din considerente de securitate”, a anunțat prim-ministrul Dorin Recean.

Polițistul de frontieră care și-a pierdut viața vineri, 30 iunie, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, în contextul incidentului de la Aeroportul Internațional Chișinău, este agentul-șef adjunct Serghei Muntean, în vârstă de 31 de ani. Acesta era angajat la Poliția de Frontieră din anul 2011.