Principală  —  Ştiri  —  Social   —   BAC 2024 - când vor…

BAC 2024 – când vor fi afișate rezultatele și cum pot fi depuse contestațiile

Foto: Adevarul.ro

Sesiunea examenelor de bacalaureat 2024 a luat sfârșit. Ultima testare a avut loc pe 21 iunie. Elevii vor putea afla rezultatele pe 27 iunie, pe platforma web, numită bac.edu.md. În cazul în care nu sunt mulțumiți de rezultat, candidații pot depune o cerere de contestație

Examenul naţional de bacalaureat, sesiunea 2024 s-a desfăşurat în perioada 04 iunie – 21 iunie. La sesiune au participat peste 18.000 de candidați. Conform Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, comunicarea rezultatelor examenului național de bacalaureat va avea loc pe 27 iunie 2024. Rezultatele vor fi afișate atât la centrele de bacalaureat, cât și online pe platforma bac.edu.md.  Pe această platformă fiecare elev va avea acces la propriul test. Accesul se face în baza codului personal din buletin (IDNP) și un cod unic pentru fiecare candidat, oferit de instituția în care și-a desfășurat studiile. 

Dacă în urma analizei testului propriu, candidatul nu este mulțumit de examinare, acesta poate depune o cerere de contestație (model).  Depunerea cererilor este disponibilă doar 48 ore de la afișarea rezultatelor, adică pe 27 și 28 iunie 2024. Pentru depunerea cererii, candidatul va trebui să meargă la centrul de bacalaureat unde a susținut examenul. În cerere se vor indica numerele de rând ale itemilor pe care elevul solicită să îi fie reexaminați. Perioada de examinare a cererilor are loc între 29 iunie și 3 iulie. Rezultatele finale ale testelor reexaminate vor fi afișate pe data de 4 iulie 2024.

Gabriela Munteanu, stagiară ZdG