Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autoritățile din sănătate îndeamnă cetățenii…

Autoritățile din sănătate îndeamnă cetățenii să evite solicitarea ambulanței în cazurile ce nu prezintă pericol iminent pentru sănătate și viață

Sursa: Zdg

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) informează că la sfârșitul lunii decembrie Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (AMUP) a atestat o majorare considerabilă a numărului de solicitări de asistență medicală urgentă și că cel mai frecvent a fost solicitată intervenția ambulanței pentru pacienții cu maladii respiratorii. 

Potrivit reprezentanților CNAMUP „suprasolicitarea Serviciului AMUP creează o listă de așteptare nejustificată. Deservirea solicitărilor non-urgente poate cauza concomitent situații în care pacienții cu urgențe medico-chirurgicale majore în situații critice (stop cardio-respirator, sindrom coronarian acut, accident vascular cerebral, stare de șoc, politraumatism, etc.) nu pot fi deserviți prompt și operativ de către echipele AMU”.

„ CNAMUP îndeamnă cetățenii să solicite ambulanța în cazurile de pericol iminent pentru sănătate și viață! Apelând cu responsabilitate la Serviciul 112, veți oferi posibilitatea de acordare a asistenței medicale urgente la etapa prespitalicească tuturor solicitanților cu urgențe medico–chirurgicale majore prompt și oportun!”, conchid reprezentanții CNAMUP.