Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile din sănătate anunță că…

Autoritățile din sănătate anunță că negociază cumpărarea unui lot de vaccin Pfizer: „Am solicitat 700 de mii de doze”

Autoritățile din sănătate anunță că negociază cumpărarea unui lot de vaccin Pfizer. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Igor Curov a declarat în cadrul unei conferințe de presă că autoritățile au solicitat de la producătorul de vaccin 700 de mii de doze.

„Producătorul Pfizer a răspuns totuși la adresările Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și deja în acest moment sunt desfășurate negocieri directe fără publicare cu producătorul Pfizer, pentru achiziționarea unui lot de vaccin Pfizer. Am solicitat 700 de mii de doze, oferta comercială. Numărul de doze depinde de capacitățile producătorului, nu de dorința noastră”, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Igor Curov.

În total, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, R. Moldova a recepționat 684 970 de doze de vaccin, iar 151 145 au fost administrate.

„În luna curentă noi așteptăm totuși de la Platforma COVAX încă un lot de vaccin, cu titlu de donație pentru R.Moldova”, a mai declarat Igor Curov.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii 500 de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.