Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile anunță că evacuarea Misiunii…

Autoritățile anunță că evacuarea Misiunii OSCE din Ucraina are loc printr-un convoi de 80 de automobile cu însemnele organizației: convoiul va intra în R. Moldova prin Ocnița

Evacuarea Misiunii OSCE din Ucraina are loc printr-un convoi de 80 de automobile cu însemnele organizației. Autoritățile R. Moldova precizează că acest convoi va intra în R. Moldova prin Ocnița, iar din convoi fac parte și automobile blindate.

„Convoiul va parcurge traseul Ocnița-Chișinău cu însoțirea automobilelor de poliție cu girofar inclus. Rugăm sursele mass-media să informeze cetățenii pentru a nu crea confuzie sau neînțelegere privind trecerea acestui convoi prin localitățile din nordul țării”, informează canalul oficial de verificare a informațiilor guvernamentale de pe Telegram.

26 februarie 2022. Ziua a treia de război în Ucraina a început cu lupte grele pe străzile Kievului. O clădire dintr-o zonă rezidențială din Kiev a fost lovită de un obuz rusesc. Militarii ucraineni și civilii opun rezistență ocupanților ruși. Președintele Ucrainei a declarat că acum este momentul decisiv pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Președintele rus Vladimir Putin și ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au fost incluși pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene.

Forțele ruse au lovit orașele ucrainene, inclusiv capitala Kiev, cu artilerie și rachete de croazieră sâmbătă, pentru a treia zi consecutiv, dar președintele Volodimir Zelensky a declarat că capitala Kiev rămâne în mâinile ucrainene.