Principală  —  IMPORTANTE   —   Astăzi R. Moldova sărbătorește 30…

Astăzi R. Moldova sărbătorește 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență. Trei șefi de stat alături de președinta Maia Sandu vor lua parte la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale

Astăzi R.Moldova sărbătorește 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică.

La acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței R. Moldova va participa președintele Poloniei, Andrzej Duda, președintele României, Klaus Werner Iohannis și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Cei trei șefi de stat, alături de președinta Maia Sandu vor lua parte la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale cu prilejul celor trei decenii de Independență a R. Moldova.

Ulterior, ar urma să aibă loc câteva întrevederi bilaterale, precum și o reuniune multilaterală a celor patru președinți.

Programul evenimentelor care se vor desfășura la Chișinău de Ziua Independenței R. Moldova:

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis luni, 23 august, că parada militară se va desfășura cu condiția că toți participanții din cadrul subdiviziunilor implicate sunt vaccinați împotriva COVID-19.

CNESP recomandă organizarea tuturor manifestărilor cultural-artistice dedicate Independenței R. Moldova cu program redus – nu mai târziu de ora 17.00, în toate localitățile, cu respectarea distanței fizice de minim un metru și purtarea măștilor de protecție de către spectatori.

Drapelul R. Moldova a fost arborat la Dublin în contextul celebrării celei de-a 30-a aniversări a independenței țării noastre.