Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ASP atenționează cetățenii care vor…

ASP atenționează cetățenii care vor să se programeze la examenul de obținere a permisului de conducere: „Comercializează ilegal rândurile”

Sursa: ASP

Agenția Servicii Publice (ASP) a emis joi, 26 septembrie, un comunicat de presă în care avertizează cetățenii asupra riscurilor asociate obținerii ilegale a programărilor pentru susținerea examenelor de obținere a permiselor de conducere în afara procedurilor legale și îi îndeamnă să acționeze cu prudență.

Conform ASP, în ultima perioadă, au fost semnalate cazuri în care persoane neautorizate încearcă să „comercializeze ilegal rândurile” pentru programarea prealabilă necesară pentru susținerea examenelor de obținere a permiselor de conducere, prin intermediul unor anunțuri publicitare online.

Agenția Servicii Publice atenționează că programarea la examenul de obținere a permisului de conducere se realizează doar prin intermediul resurselor Agenției:

  • online prin accesarea paginii oficiale a instituției https://www.asp.gov.md/ro/programarea-online compartimentul „Programare la examen auto”;
  • prin apel telefonic la Serviciul suport clienți 14 909;
  • prin intermediul subdiviziunilor teritoriale de calificare a conducătorilor auto ale ASP.

„Nu există nici o altă modalitate legală de programare prealabilă pentru a beneficia de acest serviciul.

Transmiterea către escroci a datelor Dumneavoastră cu caracter personal poate avea consecinţe grave, ca urmare a utilizării acestora în scopuri infracţionale. Nu deveniți pradă a escrocilor”, notează instituția.

ASP subliniază că serviciul de programare atât în regim obişnuit, cât şi în regim de programare urgentă la examen, este prestat de către Agenţia Servicii Publice în mod gratuit.