Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Armata Națională urmează să recepționeze…

Armata Națională urmează să recepționeze o donație din partea SUA de 20 de vehicule militare

Imagine simbol. Sursa: U.S. Embassy Moldova/Flickr.com

Armata Națională anunță luni, 15 iulie, că urmează să recepționeze în această săptămână un lot de tehnică militară din partea Statelor Unite ale Americii care cuprinde 20 de unităţi de tehnică HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle).

„Având în vedere vremea caniculară, transportul unităților va avea loc noaptea, când temperaturile sunt mai mici și traficul mai degajat”, a informat Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Mașinile vor fi utilizate de militarii Armatei Naționale în cadrul antrenamentelor și exercițiilor naționale și internaționale.

„Donația va fi oferita în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza Memorandumului „Cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al R. Moldova şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii”, semnat la 4 decembrie 1995”, se arată în comunicatul de presă.

Armata Națională menționează că a primit din partea Guvernului SUA primele 43 unități de transport de tip HMMWV în anul 2014.