Principală  —  IMPORTANTE   —   ARBI anunță că a aplicat…

ARBI anunță că a aplicat sechestre în valoare de opt milioane de lei, în cadrul unor cauze penale – un Range Rover evaluat la jumătate de milion de lei, terenuri și construcții

Foto: cna.md

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA a expediat luni, 24 mai, un comunicat prin care anunţă că a aplicat, săptămâna trecută, sechestre pe bunuri în valoare de opt milioane de lei în cadrul unor cauze penale pornite pe fapte de îmbogățire ilicitră, corupere pasivă și abuz de serviciu. Printre acestea se numără un Land Rover Range Rover (2014), evaluat la aproape jumătate de milion de lei, terenuri și spații locative și nelocative.

Potrivit ARBI, au fost puse sechestre pe opt încăperi locative şi nelocative indisponibilizate au fost evaluate la peste șapte milioane de lei, un autoturism – la circa jumătate de milion de lei şi trei terenuri agricole şi pentru construcţii au fost estimate la un preţ ce depăşeşte 600 de mii de lei.  Suma totală a acestora este de 8 382 576 lei.

Pe parcursul săptămânii precedente, Agenţia a finalizat trei delegaţii pe trei cauze penale în privinţa a opt subiecţi, a elaborat șase note analitice pe 24 de persoane, a întocmit cinci avize consultative privind evaluarea unor bunuri mobile şi imobile. În prezent, în procedura ARBI se află 89 de delegaţii pe 57 de cauze penale în privinţa a 239 de subiecţi.

Agenţia are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.