Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ANSA: Ouă cu Salmonella, depistate…

ANSA: Ouă cu Salmonella, depistate într-un supermarket din sectorul Ciocana al capitalei

Un supermarket din sectorul Ciocana al capitalei a încălcat grav cerințele sanitar veterinare, plasând în vânzare ouă marcate cu categoria B, „obținute de la găini ouătoare pozitive la Salmonella și S.Typhimurium”, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Experții ANSA recomandă celor care au cumpărat ouă din magazinul GREEN HILLS de pe strada Alecu Russo 28 să nu le consume și să informeze imediat Agenția la numărul de telefon: 022-26-46-43, numărul de mobil/viber: 067675544 sau adresa electronică: info@ansa.gov.md.

Potrivit unui comunicat emis de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare și de materiale care vin în contact cu produsele alimentare periculoase și/sau neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar vor fi trași la răspundere în conformitate cu cadrul legal în vigoare.

Totodată, ANSA atenționează toate unitățile de comerț că respectarea cerințelor în domeniul siguranța alimentelor le aparține. Nerespectarea cerințelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor poate afecta în mod direct sănătatea consumatorilor.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), menționează că acțiunea privind controlul inopinat desfășurat la operatorul din domeniul alimentar „este în desfășurare”.