Principală  —  IMPORTANTE   —   ANSA, despre perchezițiile la sediul…

ANSA, despre perchezițiile la sediul Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor: „Instituția acordă tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarelor menționate”

Imagine-simbol

După ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au anunțat că efectuează percheziții la cel puțin zece adrese din capitală, inclusiv la sediul Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor, în dosarul certificatelor sanitare pentru vânzarea cărnii eliberate în schimbul unor sume de bani, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) susține că acordă „tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarelor menționate, întru elucidarea deplină a cazurilor”.

ANSA anunță printr-o notă informativă că se disociază de la „acțiunile de corupție ale unor funcționari și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul transparenței, corectitudinii și responsabilității”.

„În contextul efectuării unor percheziții la sediul Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor din Chișinău de către Centrul Național Anticorupție, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) acordă tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarelor menționate, întru elucidarea deplină a cazurilor documentate. Totodată, menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. Pentru a nu prejudicia mersul anchetei, ANSA se va abține de la alte comentarii”, se arată în nota informativă emisă de instituție.

CNA a anunțat marți, 25 mai, că ofițerii anticorupție efectuează percheziții la cel puțin zece adrese din capitală, inclusiv la sediul Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor, în dosarul certificatelor sanitare pentru vânzarea cărnii eliberate în schimbul unor sume de bani. Potrivit reprezentanților CNA, în vizorul autorităților sunt mai multe persoane, inclusiv medici sanitar-veterinari și tot CNA anunță că urmează și „rețineri” în urma acțiunilor de urmărire penală.

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) au emis marți, 20 aprilie, o notă informativă prin care au anunțat că mai mulți funcționari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor, dar și mai mulți agenți economici, au fost documentați de către reprezentanți CNA și procurorii anticorupție, în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă și activă.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi eliberat comercianților, care desfășurau activitate de vânzare a cărnii în halele Pieței Centrale, certificate de calitate și sanitar-veterinare contra plată. Cinci persoane, trei medici veterinari și doi agenți economici, au fost reținute atunci pentru 72 de ore, urmând să fie audiate de procurori și ofițerii Centrului Național Anticorupție.