Principală  —  IMPORTANTE   —   ANRE a aprobat noi tarife…

ANRE a aprobat noi tarife pentru energia termică livrată consumatorilor de către trei operatori

Membrii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au aprobat în ședința de vineri, 23 noiembrie, tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către Î.M. „Rețelelor și Centralelor Termice Comrat” în mărime de 4 578 lei/Gcal.

Totodată, conform unui comunicat al Agenției, a fost aprobat tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către Î.M. „Servicii comunale Glodeni” în mărime de 4 391 lei/Gcal.

„Factorii care au determinat revizuirea tarifului reglementat pentru titularii de licențe sunt: 

  • diminuarea accentuată, cu peste 25%, a cantității prognozate de energie termică livrată consumatorilor în anul 2023, în raport cu cantitatea de energie termică inclusă în structura tarifului în vigoare;
  • modificarea cantității de gaze naturale consumate în anul 2023, în raport cu cantitatea planificată la începutul anului curent în Programul de producere coordonat cu Agenția;
  • majorarea cheltuielilor pe  unitate de Gcal, urmare a diminuării cantității de energie termică livrată consumatorilor”, se spune într-un comunicat al Agenției.

De asemenea, au fost aprobate tarifele pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către Î.M. „Regia Comunal-Locativă Cricova”:  pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă – 11,22 lei/m3; pentru serviciul public de canalizare – 6,01 lei/m3.

Hotărârile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al R. Moldova.