Principală  —  IMPORTANTE   —   Ambasada R. Moldova în statul…

Ambasada R. Moldova în statul Israel recomandă cetățenilor moldoveni să urmărească cu strictețe directivele de securitate, anunțate de autoritățile israeliene

Foto: Digi 24

Ambasada R. Moldova în statul Israel recomandă cetățenilor moldoveni să urmărească cu strictețe directivele de securitate, anunțate de autoritățile israeliene. Se întâmplă după ce, în ultimele două zile, ostilitățile dintre Israel și Hamas s-au intensificat, cel puțin 35 de oameni au fost uciși în Fîșia Gaza și cinci în Israel.

Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice susțin că la momentul de față nu există informații despre cetățeni ai R. Moldova, care ar fi avut de suferit de pe urma bombardamentelor.

„Stimați cetățeni ai R. Moldova aflați în statul Israel, În legătură cu bombardamentele masive a orașelor israeliene, care au avut loc pe parcursul zilei de ieri și în dimineața zilei de astăzi, Ambasada R. Moldova în statul Israel, vine repetat cu recomandarea în adresa cetățenilor moldoveni să urmărească și să urmeze cu strictețe directivele de securitate, anunțate de către autoritățile israeliene. Pe cât este posibil, Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Ambasada este în contact permanent cu autoritățile israeliene și informează că la momentul de față nu există informații despre cetățeni ai Republicii Moldova, care ar fi avut de suferit de pe urma bombardamentelor. Autoritățile au anunțat starea de urgență în materie de securitate, în anumite localități, unde este impus un regim special de activitate. Cetățenii sunt chemați să respecte restricțiile introduse. Activitatea Aeroportului Internațional Ben Gurion, după o pauză a fost reluată, fiind operate zborurile programate anterior. Ambasada activează în regim normal. Pentru întrebări puteți apela la numărul: 037770544”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Cel puțin 35 de oameni au fost uciși în Fîșia Gaza și cinci în Israel, în cele mai intense schimburi aeriene din ultimele zile, scrie Reuters.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Fâșia Gaza, în timp ce grupul islamist și alți militanți palestinieni au tras mai multe baraje de rachete la Tel Aviv și Beersheba. O clădire rezidențială cu mai multe etaje din Fâșia Gaza s-a prăbușit, iar alta a fost puternic avariată după ce au fost lovite în mod repetat de atacurile aeriene israeliene.

Israelul a declarat că avioanele sale au ucis mai mulți lideri ai serviciilor de informații Hamas.

Citește și: