Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Alegătorii din stânga Nistrului, mai…

Alegătorii din stânga Nistrului, mai activi în turul II al scrutinului

Alegătorii din stânga Nistrului sunt mai activi în turul doi al scrutinului prezidențial. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), prezența la vot din primul tur, 1 noiembrie, a fost depășită. Circa 2% din numărul total al cetățenilor care și-au exprimat dreptul la vot până la această oră, sunt din regiunea transnistreană.

Astăzi, până la ora 13:00, circa 16 mii de persoane din regiunea transnistreană și-au exprimat votul, comparativ cu 14 mii de votanți care s-au prezentat la urnele de vot în primul tur al scrutinului prezidențial, desfășurat la 1 noiembrie.

Pentru alegătorii din stânga Nistrului sunt deschise 42 de secții de votare.

Odată cu începerea procesului de vot, la cele patru secțiile de votare deschise în satul Varnița, raionul Anenii-Noi, s-au format deja cozi. Protestarii de la fața locului, printre care și veterani, care au venit să monitorizeze situația din localitate, vorbesc despre coruperea alegătorilor din regiunea transnistreană și aducerea cetățenilor în mod organizat la urnele de vot. Între timp, zeci de mascați au venit la fața locului pentru a împinge protestatarii și a permite accesul alegătorilor din regiunea transnistreană.

Totodată, în Rezina, de la primele ore ale dimineții, la secțiile de votare, alegătorii din stânga Nistrului au făcut cozi. Între timp, mai multe mașini fac tur-retur către urna de vot, însă de fiecare dată vin cu pasageri noi.