Administrația de Stat a Drumurilor are un nou director adjunct
Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) are un nou director adjunct. Este vorba despre Sergiu Gălușca, care până în prezent a ocupat funcția de șef al Serviciului Poduri din cadrul ASD.
Sergiu Gălușca a preluat funcția de director adjunct al ASD de la Iurie Pașa.
„Pe parcursul celor 21 de ani de activitate în cadrul ASD, directorul adjunct Iurie Pașa a dat dovadă de profesionalism, dedicație și verticalitate. (…) Fiind un exemplu relevant în susținerea tinerei generații a transmis „ștafeta” funcție sale de director adjunct al ASD domnului Sergiu Gălușca, care până în prezent a deținut funcția de șef Serviciul Poduri”, se arată într-un anunț publicat pe pagina de Facebook a ASD.
Sergiu Gălușca, care vine în funcția director adjunct al ASD, nu a depus declarația de avere și interese personale pentru anul 2021.
La conducerea Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” se află un director general interimar și trei directori adjuncți.
În declarația de avere și interese personale pentru anul 2021, Iurie Pașa, care pleacă din funcția de director adjunct al ASD, a declarat un salariu anual de 322 900 de mii de lei, pentru funcția ocupată în cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”.
De asemenea, potrivit declarației de avere, Iurie Pașa deține un teren agricol de 0,06 hectare, în valoare de 29 742 de mii de lei, dobândit în 2018 prin contract de cumpărare-vânzare.
Familia Pașa mai deține și două apartamente:
– de 63,3 metri pătrați, dobândit în anul 2012 prin contract de cumpărare-vânzare, valoarea bunului fiind de 0 lei, potrivit declarației de avere pentru anul 2021.
– și de 52,6 metri pătrați, dobândit în anul 1987 prin contract de cumpărare-vânzare, valoarea bunului fiind de 268 356 mii de lei.
Din 2016, Iurie Pașa deține și un automobil de model Skoda, anul de fabricație 2016, care are o valoare de 24 600 de euro.
Declarația de avere și interese personale pentru anul 2021 a lui Iurie Pașa.
Administrația de Stat a Drumurilor este responsabilă de întreținerea, reparația, reabilitarea, dezvoltarea, modernizarea și administrarea drumurilor publice naționale, precum și a altor elemente de infrastructură rutieră definite conform legii, în scopul asigurării traficului rutier în condiții de siguranță, de fluență și continuitate.
Lungimea rețelei de drumuri publice naționale și locale din R. Moldova constituie 9 386 km. La întreținerea ASD sunt drumurile naționale, care au o lungime totală de 5 902,3 km (drumuri expres, republicane și regionale). Începând cu anul 2017, drumurile publice locale sunt în gestiunea administrației publice locale de nivelul I și II (primării, consilii raionale și locale).